Igang i Fastnet Race

Den norske VO 70-en «Happy Camper» er i full gang med Fastnet Race.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: «Happy Capmper»-laget var ved godt mot ved starten av Fastnet i dag.

De 15 seilerne om bord i «Happy Camper», den norske VO70en til Per Ottar Skaaret fra Asker, har startet på Rolex Fastnet Race. Starten gikk søndag formiddag og i øyeblikket ligger de på en 59. plass over all – og godt fremme i feltet. De har et knippe IMOCA 60-er foran seg, men den norske båten ligger foran det svenske jentelaget SCA fra Volvo Ocean Race.

Se tracking og leaderboard.

LETT VIND

Værmeldingene så langt tyder på veldig lette vinder. Nils Melsom Kristensen, navigatør om bord, regner med at de kommer til å bruke mellom 60 og 80 timer på de 603 nautiske milene tur/retur ikoniske Fastnet Rock utenfor sørkysten av Irland.

 

LANGSIKTIG PROSJEKT

 – Dette er starten på et langsiktig norsk offshore-seilprosjekt. Nå skal vi bygge den riktige kompetansen slik at norske seilere igjen kan hevde seg på den internasjonale offshore-arenaen. Vi har en god miks av erfarne norske seilere og unge skandinaviske seilere om bord. Vi ønsker at dette skal være en mulighet for sultne seilere fra hele Skandinavia, sier Thomas Nilsson.

Av de 15 seiler som seiler om bord i «Happy Camper», er det 12 norske. I tillegg er det en svensk og to danske seilere med.

LAGET

Per Ottar Skaaret

Thomas Nilsso

Nils Melsom Kristensen

Kjell Arne Myrann


Kjell Inge Heiberg


Nisse Nordenstrøm


Oscar Egnell 


Morten Christensen


Fredrik Eriksen


Knut Sollid


Christian Løken


Øyvinn Brudevoll


Martin Kirketerp


Andreas Axelsson


Trond Teigen