Igang igjen

Igår startet den syvende etappen i Volvo Ocean Race. Foruten kampen båt mot båt, må seilerne holde utkikk for hval, fiskebåter og is på veien til Irland.

Publisert

Bouwe Bekking med coskipper Iker Martinez tok ledelsen etter start da båtene kom seg avgårde igår ettermiddag i en skiftende 10-12 knops vind. Da hadde starten blitt forsinket på grunn av at startkanonen ikke virket og båtene sjenert av et stort tankskip tok lenge vinden fra båtene og hindret fri seilas. .

Etter en runde på kryss-lens bane inne i havnebassenget satte båtene kursen østover, i første omgang nord for hval-sonen rett øst for Boston. Da båtene hadde passert denne tidlig i dag morges hadde Puma overtatt ledelsen  på den 2,555 nm lange overfarten. 

Nå venter mange utfordringer og på de første døgnene til skåringspunktet tvers av Newfoundland kan man regne med tåke og mange fiskebåter. Senere er kollisjonsfaren representert ved hval, is og flytende gjenstander som f.eks. containere. Dette er med andre ord en etappe der det gjelder å være på kontinuerlig vakt.

På de første 30 timene venter skarp slør med mye vann på dekk. Kaldt vann. Fra varmt vårvær i Boston blir det på med ullundertøyet for seilerne.

Rekkefølge kl 0700 GMT (0900 norsk tid):

1. Puma 

2. Telefonica Blue  +2

3. Ericsson 4    +2

4. Ericsson 3  +3

5. Telefonica Black +4

6. Delta lloyd    +7

7. Green Dragon   +8

Powered by Labrador CMS