NM i Grimstadjolle

Ikke bare et lokalt mesterskap
Ikke bare et lokalt mesterskap

Ikke bare et lokalt mesterskap

Seilere fra seks seilforeninger deltar i Grimstad-jolle-NM.

Publisert Sist oppdatert

– De som tenker at NM for Grimstadjolle kun er et lokalt mesterskap, må tro om igjen, for det er påmeldt seilere fra både KNS, Oslo, Larvik, Risør, Arendal, Grimstad og flere med, sier Mads Viggo Sætren i Grimstad Seilforening, som er fast arrangør av norgesmesterskapet.

Helt siden 1993, da det første offisielle norgesmesterskapet for klassen fant sted, har mesterskapet gått i sørlandsbyen.

20 BÅTER. I 2014 stilte kun 16 båter til start, men Sætren mener det vil være minst 20 båter som stiller til start førstkommende lørdag. NM-reglene sier at for å kunne dele ut NM-medaljene må det ha deltatt minst 20 båter i to av de tre siste mesterskapene. Det betyr at det må delta minst 20 båter i år dersom mesterskapet skal være offisielt.

Reglene sier også at det må være seilere fra minst tre forskjellige seilforeninger og to seilkretser. I motsetning til i andre regattaer må alle seilerne om bord kunne dokumentere at de er medlem av en seilforening.

TOPP FORHOLD. Værvarselet ser ut til å by på nettopp slike forhold Sørlandet er så kjent for:

– Det er ventet flotte forhold med 6-8 m/sek vind fra sydvest og sol, så det er mange seilere som gleder seg til helgen, sier Mads Viggo Sætren i en e-post.

FORSVARERE. Georgis Nikoltsis og Vidar Ljungstrøm vant NM i 2014 og skal forsvare mesterskapet i år. Paret vant også NM i 2012 og 2011. Ljungstrøm har også en gullmedalje fra 1999 i skuffen.