IMOCA 60 med norsk flagg

Neutrogena Norwegian Formula stiller til start i Barcelona World Race.

Publisert

Barcelona World Race blir arrangert for andre gang med start 31. Desember. Seilasen er non-stop rundt jorda med mannskap på to. En av båtene stiller med norsk flagg. Ikke på hekken, men i seilet som reklame. Det er tyskeren Boris Herrmann og amerikaneren Ryan Breymaier som seiler båten. Sponsoren Neutrogena er en amerikansk produsent av hudpleieprodukter. Norwegian Formula er et av deres produkter etter hva jeg kan forstå.

Vant Route du Rhum

Båten er en Marc Lombard design fra 2004. Vinneren av årets Route Du Rhum, Roland Jourdain vant også i 2006 med denne båten. Båten har blitt seilt med navnene Sill og Veolia Environnement. Roland Jourdain seilte med denne båten i Barcelona World Race sammen med Roland Jourdain and Jean-Luc Nélias for fire år siden.

Vunnet jorden rundt seilas

Boris Herrmann er bare 29 år, men vunnet jorden rundt seilas tidligere. Det var med «Beluga Racer», en Class 40 båt, slik som Rune Aasbergs solo. Ryan Breymaier er 34 år og kjenner båten ut og inn. Han har vært en del av Roland Jourdain lag, og var med å sette opp båten før Vendee Globe 2008.

Tenk om noen norske seilere hadde plukket opp denne sponsorkontrakten.

Du finner mer info om lager her.

Powered by Labrador CMS