Nordmenn til topps i Blue Cup

De norske seilerne er nå vel hjemme fra Hellas etter endt Blue Cup-regatta, og forteller om en flott uke med nydelig norsk sommervær i den greske skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

FOTO: Det norske damelaget, som seilte ombord i «Tosca» en Oceanis 40, inn til en hederlig 6. plass. Foto: Øystien Svendsen.

 

Turregattaen Blue Cup ble arrangert  i Hellas i månedskiftet oktober -november. Det ble seilt i tre klasser, og på grunn av lite vind ble det kun avviklet to gjeldende seilaser:

I klasse A, for båter mellom 37 - 40 fot, gjorde Norge gjorde rent bord med følgende plasseringer:

1. plass, skipper Hans Petter Brun, seilte i Oceanis 37, 2. plass, skipper Bjørn Thorsen, seilte i Oceanis 37, 3. plass, skipper Jean Pierre Quignard, seilte i Oceanis 37, 4. plass, skipper Rune Nor-Hansen, seilte i Oceanis 40, 6. plass, skipper Marit Veholmen, seilte i Oceanis 40

Tilsammen 14 båter stilte.

I klasse B, som var for båter mellom 43 og 46 fot, klarte beste norske båt en 3. plass, med Terje Borsheim som skipper i en Oceanis 46. Her stilte 20 båter til sttart.

I klasse C, med de største båtene mellom 47-57 fot, ble beste norske båt nr. 6, med Øystein Svendsen som skipper i en Oceanis 54. Her var det 14 båter med.