ARC+ på vei over Atlanterhavet

10 norske båter la ut på andre etappe fra Kapp Verde onsdag 15. november.

Publisert Sist oppdatert
RASK: Eivind Haugan og «Abraxas3» ligger som fjerde båt i feltet og først av de norske.
BARN: «Vega» seiler med tre barn om bord, men har god plass i Lagoon 42.
SPREDNING: Feltet har i løpet av natten seilt 50 nm, med nesten 2000 igjen.

Starten fra São Vicente på Kapp Verde gikk vind fra nordøst med en styrke på 15 knop, eller 7 m/s. Øyene gjør vinden ustabil, og kastevind gjorde starten livlig. Når mørket falt på kom båtene i le av øya Ilha de Santo Antão med høyeste topp på 1979 meter. Den høye øya gir ustabile vinder i store avstander.

Med barn

– Vi er i siget. Fantastisk deilig å være i gang med kryssingen av Atlanteren! Vi har jo unger ombord og er spente på hvordan turen blir. Men vi kunne ikke fått en bedre start. Sol og ca 14 knops vind ut fra Mindelo, den største (og eneste) byen på øya Sao Vicente på Kapp Verde. Det er meldt litt lite vind i starten, men så skal det ta seg opp når vi kommer ut på storhavet, forteller Guri Oppegård fra Lagoon 42, Vega.

Ulik strategi

Best er x-50 «Abeaxas3» som ligger som båt nummer fire i feltet. Båten har valt en nordvestlig kurs, mens endre styrer sydover. De som velger en sydligere rute ser ut til å få mer vind. Det bygger seg opp et område med lete vinder mellom Kanariøyene og Kapp Verdem noe som kan bli utfordrende for ARC-båtene som starter på søndag fra Las Palmas.

10 norske båter er val av gårde. Norske «Equinox», Xc 38, ligger igjen i Mindelo. Det er forventet at hovedfeltet vil bruke omlag to uker på overfarten. 

Raskeste båt er forventet til St. Lucia i Karibia 25. november.