Søk i arkivet

VANT: Melges-laget «24/7 Sailing Team» vant Påskeseilasen.
VANT: Melges-laget «24/7 Sailing Team» vant Påskeseilasen. Foto:

Tradisjon i Røyken og AskerRegatta på skjæltorsdag

Noen benytter også påsken til å seile regatta, og å seile på skjæltorsdag er blitt en tradisjon.

Røyken-seilerne i «Team Melges 24/7 Sailing Team» tok en suveren seier under Påskeseilasen skjæltorsdag.

– Da er Påskeseilasen vel overstått, sier skipper Steinar Waler. Sammen med mannskapet John Boberg, Ørjan Huusbye og hurumseileren Øyvind Thoresen tok Waler raskt teten blant de fem båtene.

Ved runding første stake lå den 24 fots Melgesen allerede et godt stykke foran konkurrentene. Denne posisjonen holdt guttene til passering Steilene og videre tilbake til mål.

− Vi hadde fin vind gjennom hele runden, med ca. 6-9 knops vind av litt varierende vindretning. Alle båtene gjennomførte med stil, selv om det ble litt vått, sier skipperen,

Regatta på skjæltorsdag

Påskeseilasen er en ny lavterskel-regatta på like linje med Romjulseilasen, som hadde femårsjubileum i 2016 med 14 båter. Initiativtagere til den nye seilasen er lokale seilere og båtfolk, og deltagelsen var i år gratis.

− Påsken er sesongstart for mange, og derfor en god mulighet til å teste båten, sier vinneren.

Ved å legge seilasen langs Slemmestad-strendene på det som man lokalt kaller skjæltorsdag, vil den skjellspisende lokalbefolkningen få noe å se på mens de koser seg med skjellene sine som de har sanket i sjøen.

− Nå er en ny tradisjon i gang, og vi fortsetter neste år også, sier vinneren fra Spikkestad.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen