Interesse for Finnjolla

Peer Moberg er ikke den eneste med interesse for Finnjolla i Norge. Nå kommer flere seilere og vil gjerne danne en Master-klasse.

Publisert

Stein Førland drømmer om å få liv i Finnjolleklubben i Norge igjen. Det er flere som deler hans interesse og han tror det er mange tidligere Finnjolle- og OK-jolle seilere blant dem. Den mest profilerte er Peer Moberg som i løpet av høsten vil bestemme i samråd med KNS, NSF og Olympiatoppen om han skal satse videre mot OL i 2012.

Av veteraner som fremdeles holder Finnjolleseilingen ved like er Ola M Johannessen som har deltatt i de to siste verdensmesterskapene for Masters. I årets mesterskap ble han nr 132, og blant dem over 70 år! var han femte best.

Også Tom Skjønberg, OL deltaker i 1976 er tilbake i Finnjolla. Han har kjøpt båt i Karlstad der han deltar i et svært aktivt Master-miljø.

Bjørn Emil (BEP) Vinnan som bor på Nesøya i Asker har beholdt sin gamle Finnjolle N 50 som han har seilt i sommer og som han gjerne tar opp konkurranseseilingen med igjen.

Det skal vissnok også finner en moderne Finnjolle i Stavanger, og en Finnjolle, Pata 1998 til salgs i Fredrikstad?

Stein Førland jobber for tiden i utlandet, men kommer hjem i november. Han ønsker å kartlegge interessen for Finnjolla med tanke på å vekke opp Norsk Finnjolleklubb. Drømmen er et gyldig NM med 20 båter allerede i 2011.

Optimistisk? Kanskje, men internasjonalt er Masterklassen for Finnjoller utrolig populær og i kjempevekst.

Interesserte bes henvende seg til Stein Førland - [email protected]

Powered by Labrador CMS