ISAF tar grep om OL klassene
ISAF tar grep om OL klassene

ISAF tar grep om OL klassene

ISAF frykter for seilsporten som OL gren i fremtiden og ettersom IOC er seilsportens største melkeku har organisasjonen varslet grep på den kommende kongressen i Athen i november.

Publisert

Mange ønsker seg et tydeligere og mer langsiktig engasjement fra ISAF når det gjelder OL klassene. Rimeligere båter som kan styrke seilsporten på verdensbasis og synliggjøring av sporten er nøkkelord uttrykt av IOC preseident Jacques Rogge som selv er gammel Finnjolleseiler.

Nå ser det ut som om ISAF har lyttet. To voteringsforslag skal opp på årets novembermøte, og dersom disse går gjennom vil ti forskjellige klasser og det meste av utstyret bindes opp seks år før hvert OL. Det betyr at klassene for 2016 i Rio kan være klart i løpet av få måneder, et godt signal både for seilere og arrangører.

Her er noe av innholdet i forslagene:

Dele de ti klassene likt etter kjønn. Fire for kvinner, fire for menn, og to blandete klasser. (I dag seks for herrer, fire for kvinner, ingfen blandete øvelser)

Inkludere både windsurfing og kiting.

En 470 klasse for blandet lag.

Der det er mulig, benytt rimelig utstyr som kan leveres av arrangøren.

Starbåten går trolig ut i en slik sammenheng. Matchseiling for damer er usikker. Den er publikumsvennlig og vinneren av siste seilas er mester, men matchseiling er kostbart og foreløpig lite utbredt.

Formatet for fremtidige OL regattaer blir også viktig. Medaljefinale for de ti beste båtene var et steg i riktig retning, men etter vår mening er man ikke i mål her før vinneren av siste seilas også er vinneren av regattaen.

Hva mener leserne om OL klasser og format?

Powered by Labrador CMS