Det tyrrenske hav - Del 2

O Sole Mio

Fra klippene ved Capri sang sirenene for å lokke Ulysses til forlis. I Den blå grotte ved Capri blir fiskeren til operasanger. «O Sole Mio» runger i grotteveggene. Lyset er intenst blått. Det tyrrenske hav er verdt et besøk.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange fordommer mot Italia som seilerland, hotellpriser for båtplass og en syndeflod av turister. Capri bekrefter fordommene man måtte ha om Italia som seilerland. I alle fall om sommeren. Riktignok kan man ankre i Marina Piccola når havet legger seg, men havet legger seg sjeldent ved Capri. I vintersesongen er Capri en helt annen og mye behageligere øy. Da får man også lov til å ligge noen dagstimer gratis i Marina Grande.

Les også: Det snille havet

Vi gynger i bølgene utenfor Den blå grotte. Gozzoer, tradisjonelle robåter lastet med turister fra charterbåtene, glir inn og ut av grotten uten stans. Ankring er umulig, men skipperen tilbyr seg å passe seilbåten, slik vi andre hopper nedi en gozzo. Vi legger oss flatt i bunnen så gutten ved årene får klemt oss gjennom den lave grotteåpningen. Inne i den vide hulen ror han en runde mens han synger «O Sole Mio». Akustikken er fantastisk, fiskeren blir en operasanger. Lyset er intenst blått – en effekt av at grotteåpningen ligger mest under vann.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her