Norsk J/70 Klasseklubb

J/70-seilerne organiserer seg
J/70-seilerne organiserer seg

J/70-seilerne organiserer seg

J/70-seilerne samles i ny klasseklubb.

Publisert Sist oppdatert

I og med at Norges Seilforbund har satset på J/70 som båttype i forbindelse med Norsk Seilsportsliga, og KNS har kjøpt fire J/70-er til bruk som ungdomsbåt i foreningen, er det i løpet av kort tid blitt et antall båter av typen i Norge. Flere andre seilforeninger har også planer om å anskaffe seg J/70-er for blant annet å kunne trene frem mot de kommende rundene i seilsportsligaen.

Aktiviteten og antall båter har dermed gitt grunnlag for å etablere en klasseklubb, og den ble stiftet 10. september i høst.

INTERIMSTYRE OG FORMÅL. Norsk J/70 Klasseklubb er navnet, og det er blitt satt ned et interimstyre som består av Magnus Hedemark, Per Bøymo og Thomas Nilsson – alle seilere fra KNS. Hedemark er også leder av sports marketingselskapet SailLogic, som er involvert i den praktiske gjennomføringen av seilsportsligaen.

I klubbens formålsparagraf er følgende nedtegnet:

J / 70 klubben bidrar til å utvikle J/70-seiling i Norge ved å:

  • Samle kunnskap og informasjon om J/70-seiling i Norge og internasjonalt.
  • Arrangere en årlig nasjonal racing-serie som også fungerer som kvalifisering til EM og VM, når en slik kvalifisering kreves.
  • Arrangere en årlig trening helg/dag for J/70-seilere i Norge.
  • Fremme felleskapsfølelse og et trivelig miljø blant J/70-seilere i Norge.
  • Arbeide med lokale klubber for å utvikle J/70-seiling i Norge.
  • Langsiktig arbeid for at vi skal arrangere internasjonale mesterskap for J/70 i Norge.

GRUNDIG SPONSOR FOR KNS. KNS undertegnet i høst en tre-års avtale med forbrukerelektronikk-firmaet Grundig, en avtale som foruten å gi foreningen to J/70-er, også inneholder støtte til tre regattaer som tilsammen vil utgjøre Grundig Sailing Cup. En av regattaene skal foregå i Oslo i forbindelse med Færder-uken 5. og 6. juni, en på Hankø 20.–21. august og en på Vestlandet i september.

– J/70 representerer den viktigste satsningen vår for å revitalisere seiling med raskere båter og aktivere seiliere som nå ikke er aktive i seilmiljøet. Det langsiktige samarbeidet med Grundig bidrar til at vi får realisert båter for trening og en spennende Grundig Sailing Cup allerede neste år. Grundig Sailing Cup utfyller et behov for konkurranse og samling av seilsportutøvere. Nå ligger alt til rette for at seilsportsinteresserte kan kjøpe båter og bli en del av en aktiv og voksende seilklasse, sa Anders Kristensen, generalsekretær, Kongelig Norsk Seilforening, i forbindelse med at avtalen med Grundig var et faktum.

Den nye klasseklubben for J/70 har fått egen nettside og Facebook-gruppe, men den står foreløpig ikke på Norges Seilforbunds liste over godkjente klasseklubber i Norge.