Test fra arkivet: Sun Odyssey 40.3

40.3 på kryss utenfor Marseilles.
40.3 på kryss utenfor Marseilles.

Seilglede fra Jeanneau

Sun Odyssey 40.3 følger opp suksessen til 35 og 37 og tilbyr mer plass og mer fart.

Publisert Sist oppdatert

Henrich Nissen-Lie var i Frankrike for 17 år siden og seilte Sun Odyssey 49 og Sun Odyssey 40.3 i Frankrike. Testen ble publisert som en sak i Seilas 4-2004, men her deler vi den opp i to saker, en for hver båt og suppler med flere bilder.

Vi henter frem en test fra vårt arkiv hver uke og får dem digitalisert til vårt testarkiv. Sakene blir liggende åpne i en uke.

Dette er båten som fikk mange norske eiere av Sun Odyssey 35 og 37 til å reise til båtutstillingen i Paris før jul. Her får man nemlig alle «trefotsykens» krav innfridd, så vel med hensyn til bedre plass overalt som mer fart og større komfort. 40 foteren kan leveres med tre lugarer og to bad, og har doble ratt. Båten er ikke større enn at den lett seiles av mann og kone, så spranget opp fra 35 eller 37 fot er ikke særlig merkbart. Det er først under seil man føler forskjellen. Men i 20 ms vind og grov sjø blir selv en 40-foter liten. Selv med riktig seilføring stoppet båten opp i de krappe bølgene på kryss. Det er vanskelig å holde fem knop over bunn på bidevind. Høyt fribord spiller sikkert inn her. Men balansen i båten er fin, og med et lite stikk i skjøtene var det kraft nok. På slør med full duk (genoa og storseil) så vi 10-tallet på GPS’en i surfene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS