«Jolle-Færder'n» ga mersmak

 – Neste år finner du oss i Færderprogrammet, sier Stein Varjord i Norsk Flerskrogseilsklubb.

Publisert

STORT BILDE: Bjørn Olsson og Stein Varjord på Dart 16 x- katamaranen søndag formiddag i Horten. Bilde t.h øverst: Dart 16 X var en av båtene som fullførte gårsdagens regatta med Bjørn Olsson om bord. Her prøveseiler Seilas båten søndag formiddag i Horten.

Gårsdagens regatta for trampolinebåter var en uoffisiell test på hvorvidt småjoller har livets rett som egen klasse i Færder'n.

I år gikk ikke arrangørene ut med invitasjoner til trampoline-regattaen som ble arrangert parallelt med Færderseilasen. Likevel hadde ikke færre enn 30 trampoline- og brettseilere fått nyss om at det skulle arrangeres prøveregatta fra Son lørdag ettermiddag, med innkomst Horten på kvelden.

– Vi hadde håpet på fem-seks båter, men endte opp med 15 på startstreken, forteller Stein Varjord i Norsk flerskrogseilklubb.

Han mener den store interessen viser at regattaen har et godt potensial blant hobiecat-seilere og andre som seiler mindre trampolinebåter.

Tøff start

Under generalprøven i går var det så mye vind at de fleste deltakerne trakk seg før start da de fikk høre værprognosene.

Tilsammen fullførte syv båter; fem Hobiekatter, en Dart 16 X og ett brett. Sistnevnte vil også inngå i programmet neste år ifølge Varjord.

Ny bane

Det er store muligheter for at regattabanen flyttes i 2009, ettersom det er tungvint å først frakte båtene til Son, for så å hente dem i Horten.

– Det vil være praktisk å ha både start og mål i nærheten av Horten, mener Varjord.

Strengere krav

For å kunne delta i det som foreløpig omtales som «Jolle-Færder'n» må alle om bord ha fylt 18 år.

– Dette fordi seilasen er såpass tøff og skipper og mannskap må kunne ta egne vurderinger som de selv kan stå for som myndige, forklarer Varjord, som også tenker på festen etterpå hvor det selges øl.

I tillegg må båten ikke vær en konkurrent til de ordinære kjølbåtene og klassene i Færder'n, samtidig som de «må seile fort». Nøyaktig hvor fort er ikke klart, men regattaen er først og fremst beregnet på små flerskorgsbåter og seilbrett.

Når det gjelder antall deltakere vil det bli satt et tak for hvor mange som kan delta, så her vil førstemann-til-mølla-prinsippet gjelde.

Powered by Labrador CMS