Jourdains kjøl har mistet bulben

Roland Jourdain som ligger an til å ta 2. plass i Vendée Globe regattaen har mistet bulben til kjølen sin. Nå spørs det om han kan fullføre seilasen

Publisert

Med mindre enn 2000 nm igjen å seile tok Roland Jourdain igår morges kontakt med sitt landbaserte mannskap og meddelte dem at han hadde problemer med kjølen på båten sin, Veolia Environnement. Etter en lang natt med uvanlige lyder stoppet han båten for å lokalisere lyden, og kom senere til den konlusjon at bulben har falt av kjølen hans. Han var stadig usikker på hvor eksakt skaden var, om det var i festet mellom kjøl og bulb eller om det var lenger opp på kjølen. Det er også usikkert om skaden skyldes kollisjonen med hval 8. januar.

- Jeg kan ikke forklare  hvordan jeg har ungått å kullseile, sa Jourdain, som nå seiler med redusert seilføring i retning av Azorene som ligger 600 nm unna. Han holder bare 7 knops fart og vil basere baeslutningen de nærmeste dagene på værmeldingene i området. I beste fall vil han kunne fortsette direkte til mål i Les Sables d`Olonne.

Michel Desjoyeaux leder nå seilasen med mer enn 800 nm på konkurrenten, mere enn det han selv har igjen å seile, før han er ventet i mål til heltemottagelse i løpet av helgen.

Powered by Labrador CMS