Joyon mer enn to dager foran rekorden

Etter ti dagers seilas har Francis Joyon opparbeidet seg et stort forsprang på Ellen MacArthurs rekordpasseringer fra to år tilbake. Også rekorden for fullt bemannede båter trues av solsoseileren

Publisert

Francis Joyon har passert øyene utenfør Brasilkysten og har etter hvert begynt å sette kursen mot sørvest og raskeste vei inn i jetstrømmen med kraftig vind fra vest. Han er nå i ferd med å seile seg inn i feltet av Open 60 som seiler i Barcelona World Race og som startet to uker før ham. Ellen MacArthur hadde på samme tid akkurat passert Ekvator. Etter ti dager i sjøen har han 17900 nm igjen å seile og ligger 821 nm foran Ellen MacArthur på samme tid. Ferden går stødig videre og Joyon har ikke meldt alvorlige problemer.

Francis Joyon ligger også foran Orange, Bruno Peyrons maxikatamaran som holder rekorden for fullt bemannede båter. Det fortelles at Joyon heiste opp begge kjølene iden båten passerte Ekvator for å være sikker på at båten ikke snublet i linjen.

Joyons konkurrent Thomas Coville som hadde forberedt seg på å starte omtrent samtidig, måtte utsette starten på grunn av lekkasje i hydraulikksystemer. Nå er båten klar, men ifølge hans landbaserte meteorolig er det bare 5% sjanse for at værsituasjonen er gunstig nok til å legge avgårde i løpet av  neste uke.

Powered by Labrador CMS