Kamp om 2. plassen mellom Ericsson båtene

Etter at båtene er kommet inn i smulere farvann seiles det igjen for fullt mot Qingdao, og den heteste kampen i øyeblikket er mellom lagkameratene på E3 og E4.

Publisert

Telefonica Blue konsoliderer ledelsen båten opparbeidet seg i stormværet syd for Taiwan og ligger nå 64 nm foran E3 på 2. plass.

E4 som stadig leder sammenlagt vil imidlertid at det skal bli så lite poeng som mulig mellom dem og Telefonica Blue opg kjemper derfor intenst for å ta igjen lagkameratene. Ved siste posisjoneangivelse var det kun fire nm som skilte de to.

Telefonica Blue i tet forteller om ekstrmt vanskelige forhold ved nordenden av Taiwan med vind som dreier rundt hele kompassrosen og som skifter fra 0 til 20 knop i løpet av sekunder. Det blir dermed mange seilskift og hele mannskapet er mer ellen mindre kontinuerlig på vakt. Det blir derfor en sliten gjeng som kommer til Qingdao 699 nm unna. Mannskapet begynner nå også å merke en tlltagende kulde. I Qingdao er det på denne årstiden klima omtrent som i Oslo med snø og kuldegrader.

Bortsett fra Telefonica Black er nå alle båtene tilbake i seilasen. Puma ligger på 4. plass og seiler trøstig mot nord uten storseilbom, Delta Lloyd på 5, mens Green Dragon som tidligere har røket fokkestaget nå har fått skrogskader som gjør at de med den største forsiktighet fortsetter seilasen.

Telefonica Black er nå tilbake i Manila der de venter på skipsleilighet for båten som trenger gjennomgående reparasjon og forsterkninger før havneregattaen i Qingdao 7. februar.

Rykende fersk video fra Ericsson 3

Video fra Telefonica Blue. Selv om mye foregår på spansk, taler den likevel for seg

Powered by Labrador CMS