Kan bli to norske seire i Hyeres

Foran siste dags seilaser tyder mye på gjentakelse av suksessen fra verdenscupregattaen i Miami da det ble to norske sammenlagtseire.

Publisert

Etter en times utsettelse på land ble båtene sendt ut og alle klassene fikk gjennomført gode seilaser i relativt stabil 6-8 knops vind. Det ble en fin dag for de norske seilerne, med to lag som skiller seg ut og som begge kan ta hjem verdenscupseire i den fjerde av i alt syv verdenscupregattaer.

Størst muligheter til sammenlagtseier har Lodestarlaget Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen som har sikret seg fire poengs forsprang på franske Florent/Rambeau. Uansett utfallet av regattaen vi de norske seilerne trygge ledelsen i verdenscupen ettersom de hardeste konkurrentene i kampen om sammenlagtseiren ikke deltok i Hyeres.

Med 1. og 3. plass i gårsdagens seilaser klatret Sonarlaget med Aleksander Wang-Hansen, Per Eugen Kristiansen og Marie Solberg tilbake i teten. Selv om laget ligger på 2. plass har de samme poengsum som ledende Israel og den innbyrdes plassering dem imellom i dagens seilas blir avgjørende for utfallet av regattaen.

Bjørnar Erikstad har tatt et godt grep om 6. plassen i 2.4 meter klassen. Med to nederlandske og to britiske seilere foran seg, ligger han på 4.plass nasjonsmessig. Bjørnar har seilt en jevnt bra regatta i Hyeres med plasseringer mellom 3 og 7 og har all grunn til å være fornøyd med innsatsen.

Dermed er det imidlertid slutt på gleden i den norske leiren. Riktignok har Mathias Mollatt levert tidvis bra seiling i Laser og han ligger an til å vinne bronsefinalen med nærmere 50 deltakere. For Kristian Ruth har regattaen vært en ny nedtur. Lite ser ut til å stemme for den gode Asker-seileren og han er langt unna formen som sikret ham gjennombruddet under OL regattaen i Kina.

Heller ikke Peer Moberg har hatt klaff i Hyeres. Uten en eneste plassering blant de ti beste og med nesten 20 poeng frem til medaljefinale kan han ikke være fornøyd med innsatsen. Med unntak av en hederlig 2. plass har også Cathrine Gjerpen seilt under par i Hyeres. 35 plass sammenlagt er ikke godt nok for en som har OL ambisjoner. De lette og skiftende vindforholdene i Hyeres har åpenbart ikke plasset de norske seilerne.

Sebastian Wang-Hansen sliter i brett. Dette er en tøff klasse som stiller store tekniske og kondisjonsmessige krav. Han må bare stå på videre.

Powered by Labrador CMS