OL i RIO

SOLID: Kristian Ruth seilte solid under første dag av OL, men en tjuvstart ødela.
SOLID: Kristian Ruth seilte solid under første dag av OL, men en tjuvstart ødela.

Kjempeforhold og offensive nordmenn

– Vi er offensive og kamplystne. I dag er det meldt 15–20 knop vind fra samme retning som i går, sier Jan Steven Johannessen, minutter før seilerne legger ut på banen nå i dag.

Publisert Sist oppdatert

Vindforholdene for dagens seilaser, som starter klokka 18:00 på TV2 norsk tid ser flotte ut. Værvarselet lyder på sørlig vind med 15–20 knops vind.

– Anders Pedersen, som skal i ilden i Finnjolle på TV-banen i dag (kl 18:00), er i fyr og flamme og gleder seg enormt. Det er veldig god stemning i leiren og vi har det fint sammen med roerne. Det er mye latter og gjensidig motivasjon, sier Johannessen til Seilas, rett før han stikker ut i coach-båten..

Og det at roerne nettopp kvalifiserte seg for finalen i dobbeltsculler, gir trolig ytterligere motivasjon til de norske seilerne og romkameratene..

Bunnsolid seiling av Kristian Ruth

– Det Kristian viste på banen i går, var bunnsolid og svært lovende. Tjuvstarten var hårfin og han seilte fort og riktig. Ifølge treneren hans, Anton Garotte, stemte alt – det var bare starten som var skåret i gleden. Kristian satser for fullt i dag også. I dette feltet er alle så gode, så er man forsiktig, detter man fort ned på 20. og 30. plasser, og det sparer vi ikke på, sier den norske OL-lederen.

Han minner om at Ben Ainslie tidligere vant OL-gull etter å ha blitt disket og fått en dårlig seilas første dag.

Også Maria Mollestad har noe i ermet

Også Maria Mollestad viste at hun kan ha noe stort på gang. Hun var flere ganger topp 5 i går og kunne ha blitt det i mål også, om ikke en plastpose hadde satt seg fast på kjølen.

– Hun måtte stoppe helt opp og bakke seg fri fra plastposen, og da falt hun fra 5. til 10. plass i mål, sier Jan Steven Johannessen, som er Marias trener i OL.

TV og Tracking

Seilasene kan følges på TV2, men du kan i tillegg også følge trackingen av alle seilasene.