Klart for fartsfest i Namibia

Verdens raskeste windsurfere og kitere er tilbake i Namibia neste uke for Luderitz Speed Challenge der de vil ta tilbake fartsrekorden satt av hydrofoiltrimaranen «Hydroptere» i 2009.

Publisert

Luderitz Speed Challenge 2010 avholdes i Luderitz, Namibia, fra 4. til 31. oktober. Det er fjerde gangen denne fartsfesten arrangeres under overvåkning av World Speed Sailing Record Council (WSSRC) og

International Sailing Federation (ISAF). Konkurransen går ut på å kåre den raskeste seileren over en distanse på 500 meter.

Amerikaneren Rob Douglas var i 2008 den første som satte rekord her med 49.84 knop. Alex Caizergues (FRA) forbedret rekorden til 50.57 knop i samme stevne og forbedret rekorden til 50.98 knop i 2009, en rekord som sto inntil den 60 fot store hydrofoiltrimaranen «Hydroptere» oppnådde 51.36 knop i 2009.

Vindforholdene i Luderitz er konstante fra samme retning, fra august til mars. Fralandsvinden får ekstra kraft ved tunneffekten som oppstår når vinden blåser over Afrika fra et kaldt Atlanterhav gjennom det tørre savannalandskapet og Namibiaørkenen. De lange sandstrendene i Luderitz med fralandsvind gir derfor ideelle rekordforhold for speed-seiling.

En rettlinjen kanal på 700m er gravd ut i år, med 10 meters bredde og en dybde på bare 50 cm til 1 meter. Vinden her treffer på 140 grader, ideelt for brettene til å oppnå rekordhastigheter.

Event website:

NASSP website:

Powered by Labrador CMS