Klart for første Yngling NM siden 2003

OL-statusen har ikke vart god for regattainteressen i Yngling-klassen, og man må helt tilbake til 2003 da man sist hadde et godkjent norgesmestersakp i klassen.

Publisert

Nå er det duket for det første NM i Yngling på syv år når Trondheim seilforening arrangerer åpent mesterskap helgen 27. - 29. august.

Seiling og særlig entype-miljøet i Trondheim har vokst seg sterkt etter målrettet satsing over flere år. Nå er hele 22 båter påmeldt til helgens mesterskap, der de fleste er fra arrangørklubben, men også båter fra Bergen, Oslo og Fredrikstad skommer til å delta.

TSF forventer kvass entypeseiling med så mange liker båter på startstreken. 2 av lagene har også deltatt i årets VM som ble avholdt i Nederland tidligere i sommer.

Seilingen vil foregå på Byfjorden innenfor Munkholmen, både lørdag og søndag. Trondheimsfjorden er unik for regattaseiling. Det er få navigasjonsutfordringer, men større fokus på værsystemer, vindskift og strøm.

Ynglingen er for den som ikke vet det, en liten kjølbåt på 6,35 m for et mannskap på tre. Den er designet av Norges mest kjente båtkonstruktør Jan Herman Linge, og var OL-klasse for kvinner i 2004 og 2008. I årets NM konkurrerer damelag, herrelag, blandet lag og juniorlag i samme klasse. Aldersmessig er det stort spenn mellom eldste og yngste rormann, den yngste er Margrethe Øverlid fra Larvik på 17, mens eldsemann er Seilas´ gamle grå med sine 65 år. Han har med seg mannskapet Marius Gundersen og Andreas Jahn.

Mer info finnes her:

eller her

Powered by Labrador CMS