Klart for Halten Ocen Race

Hittill er det påmeldt 24 båter til «Sommernattens barkeste opplevelse» i Trøndelag. Seilas deltar i år på båten «Frilæns 3».

Publisert

Halten Ocean Race vil som tidligere år starte ved havna i Brekstad, men årets race vil også bringe noen nyheter.

Ti mulige rundingsmerker

Regattakomiteen har i år bestemt at for å kunne få en best mulig bane vil man definere ti mulige rundingsmerker i Frohavet. Banen vil så kunngjøres under en briefing på Ørland Kysthotell like før starten - den ferskeste værprognosen vil danne grunnlag for banevalget. På denne måten kan regattakomiteen sikre at vi får ett race som passer alle båtene - og ikke minst at vi får alle båtene trygt gjennom banen og over mållinjen.

Målgangen er i år lagt til vestsiden av Knarrlagsundet, og lørdagens fest og premieutdeling vil foregå på Sjøhuset Knarren - det blir dermed ingen landgang ved fyret på Halten i år.

Fra sol til storm

Da Halten Ocean Race ble arrangert for første gang i 2005 var det flotte forhold med sol store deler av natten og laber bris - året etter var det kaldt og grått, med storm i kastene og høye bølger. Mange båter måtte da bryte, og Halten Ocean Race levde absolutt opp til sitt rykte som «sommernattens barskeste opplevelse».

Seilas deltar på båten «Frilæns 3», en Dufour 40 med Åge Kristensen som skipper. Værmeldingen på DMI varsler gode forhold med vindstyrke på syv-åtte sekundmeter og delvis skyet med en god del sol innimellom.

Powered by Labrador CMS