Klart for M32 regatta ved Aker Brygge.

OL-seiler Eivind Melleby, KNS er skipper på det helnorske laget i Marström 32 katamaranen når båtene møtes i Oslo denne uken.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer til å bli hard kamp og spektakulær seiling rett utenfor Aker Brygge fra torsdag til søndag denne uken. Da møtes flere av de dyktigste internasjonale seilerne i 32 fot lange karbon state-of-the-art katamaraner i en egen regatta. Disse katamaranene kan lett komme opp i over 20 knops fart og det er obligatorisk med hjelm om bord, heter det i en pressemelding.

 

Kongelig Norsk Seilforening (KNS) har satt sammen et eget lag for denne regattaen med OL- og Volvo Ocean Race seiler Eivind Melleby som skipper. Han har med seg Thomas Nilsson, Christan Løken og Pål Tønnesson om bord.

 

Det norske laget har bare hatt en drøy uke på seg til å trene i den nye båten, og de ser frem til å stille på startstreken. Det er meldt bris og en forsmak av sommeren i Oslo fra torsdag til søndag.

 

- M32 seiling er et steg på veien til å fly og vi kommer lett opp i over 20 knop rett utenfor Aker Brygge. Det blir garantert spektakulært, sier Eivind Melleby.

 

Svenske Hans Wallén, verdensmester, olympisk medaljør og M32 mester, er blant favorittene. Men resultatet er langt fra gitt for med skippere som Martin Strandberg, olympisk seiler, danske Jes Gram Hansen, Americas Cup og Extreme 40 seiler, Mattias Rahm, Americas Cup, Stena Match Cup og M32 mester, Niklas Dackhammar, junior verdensmester 470 og Taylor Canfield verdensmester i match racing,  står favorittene nærmest i kø på startlinjen i M32 Series.

 

- Vi er for ferske til å ha medaljeambisjoner i denne omgang. Vi er her for å lære og håper at dette kan være starten på noe større for norsk seilsport, sier Melleby.