Klart for Route du Rhum

Deltakelsen i Route du Rhum har aldri vært større, og i den største klassen stiller nordmannen Rune Aasberg med gode plasseringssjanser.

Publisert

Hele 87 båter stiller til start kommende søndag i seilasen som går fra St. Malo til Gouadeloupe. Classe 40 har flest deltakere. Her stiller 46 skippere til start, en av dem er norske Runde Aasberg som med sin «Solo» har hatt en meget sterk sesong med seier i regattaen rundt Irland og Storbritannia som den viktigste. Han seiler sin Classe 40 som er tegnet av desgnfirma Owen Clark og som han nå er inne i sin tredje sesong med. Han kjenner derfor båten godt og han har forberedt seg svært godt til regattaen der han har som mål å komme blent de ti beste.

Bare det å stille til start er en prestasjon i seg selv, og det er første gang en norsk seiler deltar i en av soloseilasens klassikere om en ikke regner Staale Jordans deltakelse i Mini Transat regattaen i fjor. Route du Rhum teller nemlig alle som betyr noe innenfor internasjonal soloseilas, og Velux 5 Oceans race som statet i La Rochelle tidligere i måneden kommer klart i skyggen av denne regattaen som foruten Classe 40 også teller Open 60 (Imoca) og to flerskrogsklasser, 50 foterne og maxibåtene.

Blant favorittene i Classe 40 er sveitseren Bernard Stamm som har tatt skrittet fra Open 60 klassen. Også Pete Goss gjør comeback i internasjonal soloseilas. Briten fikk Æreslegionen i 1997 etter å ha reddet konkurrenten Raphael Dinelli fra den visse død i Sydishavet under Vendée Globe seilasen. Senere ble han berømt for den ekstreme katamaranen som forliste på vei til starten av The Race i 1999, og han har siden drevet andre seilprosjekter.

Classe Imoca

Class40

Flerskrog

Class Multi 50

Catégorie Ultime

Les om regattaen her

Powered by Labrador CMS