BERGENS SEILFORENING

NM: Bergens Seilforening arrangerer Knarr-NM i 2018.
STEMNING: Knarren egner seg både til hygge og til regattaseiling.

Snart klart for Knarr-NM i Bergen

Etter en aktiv sesong i 2017 ligger Knarrene nå trygt i vinteropplag i skuret, mens seilerne gjør seg klare for en ny sesong.

Publisert Sist oppdatert

Det største arrangementet i 2018 er NM som arrangeres i Bergens Seilforening. I 2017 var det Bergens Seilforenings leder Johan Hvide som sammen med sitt mannskap, Audun Haldorsen og Geir B. Myre, tok NM-gullet i Bærum.

Johan var også best av de norske seilerne i International Knarr Championship i Oslo i august, da med Audun Haldorsen og Lars Henrik Hjellestad som mannskap.

Knarr-klassen spiller en viktig rolle i Bergens Seilforening, og de elegante, klassiske båtene fyller nesten en hel kai i havneanlegget fra de settes på sjøen om våren til de tas inn igjen i skuret sent på høsten.

Forrige sesong kom litt sent i gang som følge av at været gjorde det vanskelig å få unnagjort vårpussen, men flåten kunne etter hvert sjøsettes og første regatta gikk av stabelen 16. mai.

Deretter ble det seilt serie­seilaser og andre regattaer gjennom hele sesongen, og deltagelsen var jevn over god. De fem beste rormennene seilte alle mer enn 25 seilaser i løpet av sesongen. Bergens Seilforenings knarrflåte teller nå tre båter med aluminiumsmast og antallet er forventet å øke.

Knarrklubben har som mål å øke aktiviteten og tilstreber å legge forholdene til rette for alle som ønsker å seile Knarr, enten det bare er for å ha det sosialt og hyggelig på fjorden, eller det er for å knive på regattabanen.

Se Bergens Seilforenings foreningssider i SEILmagasinet her.