KNS kjøper to J/70

KNS satser hardt på Norsk Seilsportliga.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: KNS satser på J/70 og har bestilt to nye båter.

Ikke lenge etter at Norges Seilforbund har bestilt fem stk.  J/70-er til bruk i Norsk Seilsportliga som starter med kvalifisering 20. september, bekjentgjør KNS at også de har bestilt to båter for å stå best mulig rustet til ligaen, som for alvor starter i 2016.

SATSER PÅ NORSK SEILSPORTLIGA

Foreningen skal skifte ut en del av båtmateriellet sitt, og sier at J/70 var et naturlig valg ettersom båttypen skal benyttes i Norsk Seilsportliga. Og om deltagelsen skriver KNS i en bekjentgjørelse:

«KNS ser det som særdeles viktig å være representert i denne ligaen og vil til kvalifiseringsstevne velge ut et lag som vi mener gir oss størst sjanse til dette.»

Og videre:

«Fra 2016 vil KNS  ha en intern kvalifisering før hvert stevne der alle foreningens medlemmer er velkomne til å delta».

BREDERE TILBUD TIL UNGE SEILERE

Foreningen håper imidlertid også på en bredere bruk av de nye J/70, som vil ankomme foreningen i slutten av oktober:

«Som i mange andre idrettsforeninger er det også for KNS en utfordring å holde på de yngre seilerne. KNS mener foreningseide båter vil gjøre det lettere for de som ikke har mulighet til å anskaffe egne båter å fortsette med seiling etter endt jollesatsning. Det er imidlertid viktig å få frem at dette er et tilbud til alle, ikke bare de unge, men også til ungdom og voksne. Tilbudet gjelder seilere som både vil seile regatta i en av verdens raskest voksende båtklasser,  men også for dem som rett og slett bare har lyst til å prøve seg i en ny båttype. Uavhengig av seilsportligaen vil vi allerede til neste år se de første J/70-regattaene i Norge.»

På samme måte som med KNS’ DS Matchracere, vil de nye J/70-ene være tilgjengelige for alle medlemmer som har betalt årlig treningsavgift som per nå er kr 6000 per person.