Foto: Francesco Nonnoi
Foto: Francesco Nonnoi
Foto: Francesco Nonnoi
Foto: Francesco Nonnoi
FRISKE FORHOLD: Det var tidvis friske forhold på Sardinia (Foto: Francesco Nonnoi)
FRISKE FORHOLD: Det var tidvis friske forhold på Sardinia (Foto: Francesco Nonnoi)

KNS slo alle på Sardinia

KNS tok gullet i Champions League.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det norske laget var populære vinnere på Sardinia. (Foto: Francesco Nonoi)

Kristoffer Spone, Christen Horn Johannessen, Erik Kongshaug og Sigurd Hekk Paulsen feide all motstand til side og tok en overbevisende seier for KNS i Champions League-finalen på Sardinia. De slo favorittene fra Yacht Club Costa Smeralda, som er tidligere verdensmestre i Melges 24.

– Ja, vi satte en støkk i dem da vi slo dem i begge våre innbyrdes oppgjør, forteller Kristoffer Spone til Seilas.

Det blåste opp mot 30 knop vind i første del av liga-finalen, mens det var noe roligere forhold i dag.

– Det er egentlig en veldig enkel oppskrift på å gjøre det bra i denne typen seiling. Du må starte bra, ha god fart i båten, seile riktig på banen og unngå tekniske feil, og med de dedikerte seilerne jeg seiler med, så lyktes vi ganske god i denne enkle, men akk så vanskelige oppskriften, sier Spone.

Laget hans er det samme som han vanligvis seiler Melges 24 og Express sammen med – »Baghdad 2»-laget - men for anledningen var Børre Hekk Paulsen erstattet med Erik Kongshaug.

– En annen vesentlig årsak til suskessen er at vi er fire seilervenner som er svært fokuserte på hva vi gjør. Alle vet hva det dreier seg om og alle vil ha det gøy når det pågår, sier Spone.

Med seieren på Sardinia vil KNS stille som forsvarere i neste års Champions League, noe som kan bety at Norge vil kunne stille med tre lag til neste år; KNS, pluss de to beste foreningene fra Norsk Seilsportliga 2016.