Kongen innfridde på åpningsdagen
Kongen innfridde på åpningsdagen

Kongen innfridde på åpningsdagen

Kong Harald og seilerne på «Fram XV» innfridde på den første dagen i VM for IMS seiling som startet på Hankø idag. Til tross for tilbakekalling etter tjuvstart i den andre seilasen der han endte på 8. plass, ligger Kongen på 3. plass sammenlagt

Publisert

Med plasseringene 3, 8 og 4 har Kongen 15 poeng. Leder i klasse 1 gjør tyske «Beluga Team», Christian Plump som fikk  1, 2 og 1 plass og 3.5 poeng, foran finske  «Alfa Romeo», Jani Lehti med plasseringene 6, 1 og 3, noe som gir ham 9.75 poeng.

Det var typiske Hankø forhold idag med tung sjø, 1-2 meter og 10-12 m/sek. Ideelt for seilere som er vant til mye vind.

I klasse 2 for de minste båtene er det tredobbelt tysk etter første dag,  men på plassene 4 til 8 ligger det norske båter tett som hagl. Trond Kristensen ligger på 4. plass med 15 poeng. Han har 6 p opp til bronsen. På 5.plass ligger Erik Kristiansen med 17 poeng, 6 er Eirik Brekke, 20 p, 7 Esten Kristiansen 22 p og 8 Pål Kragerud 23 p.

Den lange havseilasen starter imorgen og avsluttes onsdag.  Fra starten skal det blåse lett sydvestsom dreier mot øst og øker til stiv kuling til natten, før den igjen løyer og dreier mot sydvest utover onsdagen. 

For resultater, se www.kns.no

Powered by Labrador CMS