Konkurrentene hjelper Thomson

Alle gjør hva de kan, også konkrrentene, for at Alex Thomson skal være klar med HUGO BOSS når Vendee Glose seilaseen starter fra Les Sable d´Olonnes 9. november. Båten ble pårent av et firskefartøy utenfor innseilingen her for en uke siden.

Publisert

En av dem, franskmannen Yann Elies som har en nær søsterbåt bygget ved Multiplast i Vannes, har tillatt verftet å stille formen til disposisjon for å bygge en ny seksjon som skal erstatte den skadde. Allerede sist mandag var formen klar i byggehallen, tirsdag morgen var det ytterste laget i karbon støpt, onsdag var skummet limt fast og torsdag kom de innerste karbonlag på plass. Den fire meter lange seksjonen ble deretter herdet i en innleid ovn, mens skottet og dekkseksjonen er herdet i verftets egen. Fredag ble delene pakket og fraktet til les Sables d'Olonnes. Harry MacGregor, fra Alex Thompson racing Team er overbevist om at den beste løsningen kom fra Multiplast som har godt rykte på seg for å arbeide med avanserte materialer og med formen allerede på plass, var dette den desidert raskeste måten å få repararert båten på. I dag er den nye skrogseksjonen på plass slik at båten igjen skal være seilklar fredag 31. oktober.

En annen konkurrent, Marc Guillemot har tilbudt Alex Thomson sin reservemast, et tilbud Thomson har takket nei til ettersom han nå regner med å få reparert sin egen. Han var også nølende til å ta imot tilbudet om en mast Guillemot kunne trenge selv. - Vær ikke bekymret for det, svarte franskmannen, - bare hold deg i nærhetene av meg, så kan jeg ta den tilbake om jeg skulle brekke min egen.

Les ellers:

www.alexthomsonracing.com

Powered by Labrador CMS