NR. 15: Peder Nergaard & Co er nr. 15 men kan forbedre den med god seiling i dag.  (Foto: Mick Anderson/Sailingpix).
NR. 15: Peder Nergaard & Co er nr. 15 men kan forbedre den med god seiling i dag. (Foto: Mick Anderson/Sailingpix).

Kristian Nergaards dag i Melges-VM

Kristian Nergaard har seilt seg opp til 7. plass.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Det er tett på linjen når 96 Melges 24 skal starte samtidig (Foto: Mick Anderson/Sailingpix).

Kristian Nergaard, med sitt halvt norske, halvt amerikanske lag, hadde en god dag under lette og fine forhold i Middelfart i Danmark i går. Med 8., 4. og 19. plass avanserte de på resultatlisten til en 7. plass.

Den norske delen av laget hans består av Espen Stokkeland og sønnen, Carl Kristian, mens den amerikanske delen utgjøres av Melges-sjefen selv, Harry Melges, og sønnen hans, Harry jr..

Langt mesterskap

Kristoffer Spone, som helt siden mesterskapet begynte har vært best av de norske, falt ned til en 9. plass.

– Vi hadde en jevnt over dårlig dag i går, sier Spone, som synes det nå begynner å røyne på kreftene.

– Dette er et for langt mesterskap, mener han.

Peder Jahre fra Tønsberg stod for den aller beste norske prestasjonen i mesterskapet så langt ved å vinne den 11. seilasen blant 96 båter. Laget hans kom imidlertid fort ned på  jorden igjen; i den neste seilasen ble de nr. 80! På over all-listen ligger de nå på 15. plass, mens de er nr. 3 i amatør-klassen. Der er de ennå med og kjemper om enda gjevere medaljer.

To strykninger kan gi endringer

Mesterskapet avsluttes i dag, og blir det avviklet minst en seilas, kan de to dårligste resultatene strykes. Det kan skape en del omrokkeringer på listene og noe som kan bringe de som til nå har måttet dra på en dårlig plassering sammenlagt, opp på listene.

Kristian Nergaard har en slik plassering i form av en 44. plass, mens for eksempel Kristoffer Spone hare en 28. plass å trekke fra. Peder Nergaard på 15. plass sammenlagt så langt har en 55. plass de kan stryke. Dette innebærer at Kristian Nergaard nå fremstår som det beste norske kortet før siste dag, mens broren, Peder, med god seiling i dag kan bli Norges nest beste seiler i mesterskapet..