MASTEBREKK: 26-fots seilbåt brakk masten i Bundefjorden.

Hektisk for Redningsselskapet

Nordavinden ble uventet kraftig på onsdag, og det piper i riggen fremdeles.

Publisert Sist oppdatert

Med vindkast opp mot 20 m/s ble det utfordrende for alle som drev med seiling på onsdag ettermiddag. Det fikk Redningsselskapet opplevde som ble aktiv på mange redningsaksjoner rundt om i Oslofjorden.

Reddet av helikopter

Mest dramatisk var det for to brettseilere som var på kurs i Lysakerfjorden som ikke var i stand til å seile tilbake til sitt utgangspunkt. Det ble satt i gang et stort søk i det man først trodde var fire savnete seilere. I følge Budstikka så var det en kvinne i 30-årene og en gutt i tenårene som til slutt ble funnet, og berget opp med helikopter. Begge var utstyrt med både våtdrakter og flytevester, slik at de var godt synlige for redningsmannskapene.

Utenfor Åsgårdstrand redder Redningsselskapet en annen brettseiler.

Avlyst onsdagsregatta

I Bundefjorden skulle det ha vært onsdagsregatta, men seilforeningen avlyste på grunn av den sterke vinden. Allikevel var det en båt som brakk masten.

En av deltagerne i Kongens serie mistet kontroll over båten og havnet i steinene på en av øyene utenfor Oslo. Vinden var så kraftig at det var umulig å hverken jibbe eller gå over stag.

På torsdag er det fremdeles trykk i kastene. Vindemåleren på Gullholmen utenfor Jeløya viser 18 m/s, men vinden er minkende.

OSLOFJORDEN: Seilbåt mistet kontrollen og fikk landkjenning med en av øyene ved Oslo.
SØK: Redningsselskapet i søk etter to brettseilere i Indre Oslofjord.
REDDER: Brettseiler plukket opp en nautisk mil fra Åsgårdstrand.