Kullseilte etter start

Formula 18-katamaranen «Wild Cat» kullseilte ved første runding i Færderseilasen. Se video her.

Publisert

Wild Cat» seiles av skipper Per Hansen-Tangen med mannskap*. «Wild Cat» og de øvrige deltagerne i Formula 18-klassen startet i første start klokken 12 i dag. Da var det byger med fem-seks sekundmeter vind. Mer skulle ikke til for å vippe rundt den raske båten.

 

Kullseilingen skjedde i nærheten av første runding ved Torsteingrunnen ved Slemmestad. Seilas har forsøkt å få kommentar fra skipper Per Hansen-Tangen, men uten å lykkes.

 

Formula 18-katamaranene er blant de aller raskeste båtene i Færderseilasen. Færdersjef Per Bøymo i KNS mener det er forsvarlig å la de små og lette båtene delta i seilasen.

 

–      Formula 18-klassen følges av to RIB-er med mannskap som er klare til å assistere deltagerne om nødvendig. Alle som seiler i denne klassen er kledd i tørrdrakter. De  har en redningspakke på dekk, og de er enige om å søke havn om vinden passerer 11 sekundmeter, sier Bøymo.

 

Formula 18-katamaranene seiler den korteste banen med runding på Mefjordboen. De har fire pit-stop underveis der alle samles for så å starte samlet. Første stopp var ved Slemmestad, opplyser Bøymo.

*RETTELSE: I ettertid har Seilas brakt rede på at det var Harald Brøndmo og Kristian Ask fra KNS som seilte båten som kullseiler på filmen.

«Wild Cat» er blant deltagerne du kan følge live på vår tracking her.

Se film:

Powered by Labrador CMS