Kvalifiseringsplassen kan ryke for mange
Kvalifiseringsplassen kan ryke for mange

Kvalifiseringsplassen kan ryke for mange

Uten innbetalt påmelding i morgen, ryker plassen til de seilforeningene som er forhåndspåmeldt til Seilsportligaen.

Publisert Sist oppdatert

Da den helt nye Seilsportligaen ble lansert i våres, var det stort rift om å kapre en av de 30 plassene til årets kvalifiseringsrunde; 15 på Østlandet og 15 på Vestlandet. Det ble lagt ut en forhåndspåmelding, og de som var kjapt ute, sikret seg en plass. Forutsetningen for å få plassen er imidlertid en bekreftet påmelding og innbetaling innen påmeldingsfristen.

De av de forhåndpåmeldte som ikke overholder påmeldingsfristen, mister retten til plassen sin.

Og påmeldingsfristen, den løper ut i morgen, 19. august, ved midnatt.

KUN NI LAG PÅMELDT. Slik det ser ut nå, er det all grunn for alle de foreningene som ikke fikk plass, å følge godt med, for kun et fåtall av de forhåndspåmeldte seilforeningene har bekreftet plassen og betalt.

Til kvalifiseringen til Vestlandet, som vil foregå i Ålesund 18.–20. september er det kun to lag som er påmeldt per i dag, og til runden i Oslofjorden 25.–27. september er det syv påmeldte lag.

– Etter påmeldingsfristen er det fritt frem for alle foreninger å melde seg på til de gjenværende plassene inntil 15 plasser er okkupert i hver av de to seriene, sier Jon Amtrup i Norges Seilforbund.

Påmeldingskontingenten er kr 4000 per forening.

HAR KJØPT NYE BÅTER. De som kommer til den første kvalifiseringsrunden i Ålesund, vil bli møtt av fem helt nye båter av typen J/70 som Norges Seilforbund har anskaffet. De er i skrivende stund på vei til Norge for å bli klargjort til de to kvalifiseringsrundene.

De åtte beste lagene i kvalifiseringsrunden på Østlandet og det syv beste fra runden i vest går videre til den første offisielle runden i Norsk Seilsportliga i 2016.

BEKREFTET PÅMELDT. Disse foreningene er forhåndspåmeldt, og de som er uthevet med fet skrift har per i dag meldt seg på endelig og med det betalt og bekreftet sin deltagelse:

ØSTLANDET

1. Hurum SF

2. KNS

3. Tønsberg SF

4. Larvik SF

5. Åsgårdsstrand SF

6. Moss SF

7. Oslo SF

8. Drøbak SF

9. Brevik SF

10. Bundefjorden SF

11. Soon SF

12. Asker SF

13. Bærum SF

14. Fredrikstad SF

15. Nesodden SF

Påmelding til Østlandet.

VESTLANDET

1. Ålesund SF

2. Stord SF

3. Florø SF

4. Åsane SF

5. Bodø SF

6. Trondhjems SF

7. Seilforeningen 1928

8. Ran SF

9. Bergen SF

10. Molde SF

11. Stavanger SF

12. Grimstad SF

13. Christiansands SF

14. Arendals SF

15. Askøy SF

Påmelding til Vestlandet