Lagkamerater i tvekamp

Gjennom hele helgen har de to Ericsson båtene utkjempet en intens tvekamp og skiftet om å lede. Kun få mil skiller duellantene.

Publisert

Etter at Ericsson 3 har hatt ledelsen det meste av helgen, har det internasjonale laget i E4 tatt over idag morges, riktignok ikke mer enn med et forsprang på 3 nm, men Torben Grael & Co holder nå er fart på 23 knop mot det nordiske lagets 20.

Seilas har i helgen snakket direkte med navigatøren Aksel Magdahl på E3 som var svært fornøyd med seilingen, men usikker på hvordan laget skulle komme seg gjennom stillbeltene som ventet. Med tanke på dårlige erafringer fra Atlanterhavsetappen der E3 hadde bygget seg opp silide ledelser, bare for å bli tatt igjen av båtene bak når E3 seilte inn i vindstilla, var nordmannen usikker på hva dagene fremover ville bringe.

Denne gangen har det gått bedre for E3 som forserte den første høytrykksryggen bedre enn konkurrentene og tok tilbake den knappe ledelsen til E4. Nå har båtene behagelig og rask slør mot det neste stillebeltet, Doldrums der det igjen kan bli nye gevinster til båtene bak i det samlete feltet.

De to lederbåtene har klart å holde avstanden til Puma og Telefonica Blue, men sistnevnte var på god vei opp mot teten da båten igår traff en gjenstand med det ene av senkesverdene som brakk tvers av. For å få dratt det opp i båten måtte en av mannskapet senkes i havet med baugfil og hammer, før det skadde sverdet kunne fjernes. Telefonica Blue tapte minst 10 nm på uhellet og har problemer med å holde farten til konkurrentene. I første omgang var det 3. plassen som røk til Puma, men også Green Dragon Team truer nå bakfra.

Magdahl fortalte om behagelig passatvindseiling i shorts og t-skjorte, etter mange dagers kulde og ekstreme vannmengder i Sydishavet. E3 holdt fin fart og gjorde da 12 knop i ca 8 knops vind. Senere har det økt på og båtene holder nå stor fart direkte mot målet der de lendende båtene ventes inn mot slutten av denne uken.

Rekkefølge kl 0400 UTC 24. november

1 E4 1606 nm til mål

2 E3 + 3 nm

3 Puma + 32 nm

4 Telefonica Blue + 41 nm

5 Green Dragon + 57 nm

6 Telefonica Black + 103 nm

7 Team Russia + 172 nm

8 Delta Lloyd + 176 nm

Powered by Labrador CMS