Landslaget klare for Holland Week
Landslaget klare for Holland Week

Landslaget klare for Holland Week

Holland Week, tidligere SPA regattaen, er en av de viktigste på OL seilernes terminliste. Nå stiller et slagkraftig norsk landslag til regattaen som starter onsdag til uken.

Publisert

Det norske landslaget er allerede på plass i Medemblik med åtte båter stiller i syv forskjellige klasser. - Regattaene tidligere i år har vært veldig bra sett med norske øyne, og jeg forventer ikke mindre her i Holland, sier Sportsjef i Norges Seilforbund Espen Guttormsen. - Både Elin Samdal og Jannicke Stålstrøm kan være med å kjempe om medalje her. Staren med Eivind Nelleby og Petter Mørland Pedersen har vist tidligere i år at de er gode nok til en plass i medaljeseilasen.

Regattaen starter onsdag 23. mai med kvalifiseringsseilaser som fortsetter torsdag og fredag, med finalerunder fredag og lørdag og medaljefinaler søndag. H

Norske deltagere

RSX:men Eivind Sinding-Larsen

RS:X Women Jannicke Stålstrøm

Laser Radial Elin Samdal, Cathrine Gjerpen

Star Eivind Melleby / Petter Mørland Pedersen

49er Christopher Gundersen / Frode Bovim

470 Women Tina Løken Nilsson / Lina Beyer Strømquist

Yngling Siren Sundby / Lise Birgitte Fredriksen / Alexandra Koefoed

Finnjolleseileren Peer Moberg og lasergutta Kristian Ruth og Stian Tuv deltar ikke.

Holland Week er en av regattaene som skal utgjøre World Cup i seiling som starter i 2008, men regattaen som er den eneste av de seks som ikke arrangeres av en seilforening, og isteden av en proff organisasjon, har allerede skapt problemer for ISAF ved et sponsorprogram som kan være i konflikt med de øvrige World Cup arrangørene.

Powered by Labrador CMS