Landslaget klart for Grade 1 regatta i Miami
Landslaget klart for Grade 1 regatta i Miami

Landslaget klart for Grade 1 regatta i Miami

Det norske landslaget er på plass i Miami for å seile Grade 1 regatta for OL klassene og er represenert i syv av  klassene. Konkurransen begynner mandag 22. januar og avsluttes lørdag 27. januar.

Publisert

Det seiles kvalifiseringsseilaser mandag til fredag, mens det på lørdag vil være medaljeseilaser etter de nye OL reglene, der de ti beste båtene i klassen deltar.

Dette er sesongåpning for hele laget og en test på vinterens trening. - Vi burde ha flere båter med i medaljeseilasene, sier Sportsjef i Norges Seilforbund, Espen Guttormsen. Jannicke Stålstrøm på RS:X brett har vært rett rundt en plass i medaljeseilas flere ganger i forrige sesong, og burde helt klart være topp ti her i Miami. Det samme gjelder Finnjolleseiler Peer Moberg, som har vært stabil topp 12 hele 2006 seesongen. Elin Samdal i Laser Radial har også flere sterke resultater i 2006 og har alt som trengs for å være topp ti i denne regattaen. 49eren med Christopher Gundersen og Frode Bovim har stadig vist at de kan prestere helt i toppen, på trening denne uken har de seilt bra og en plass i medaljeseilasen burde være realistisk. Bjørnar Erikstad i 2.4 mR har i 2006 etablert seg i topp tre sjiktet og han burde også her i Miami kjempe helt i toppen, fortsetter Guttormsen.

Ynglingen, med Alexandra Koefoed, Lise Birgitte Fredriksen og Siren Sundby blir spennende å følge. Denne regattaen blir en test på å se om de kan samarbeide og om det er grunnlag for en videre satsning. Jentene har ikke sittet i samme båt enda, så vi forventer ikke de store resultatene. Det blir viktig å fokusere på komme ut i starten. Klarer jentene dette kan de henge godt med i feltet.

Norske deltakere

2.4 mR Bjørnar Erikstad, Tønsberg sf

49er Christopher Gundersen / Frode Bovim, Vestfjorden sf og Bundefjorden sf

RS:X kvinner Jannicke Stålstrøm, Horten sf

Finnjolle Peer Moberg, KNS

Laser Radial Elin Samdal, Fredrikstad sf  og Cathrine Gjerpen, KNS

Laser Marius Andresen, Vestfjorden sf

Yngling Siren Sundby / Lise Birgitte Fredriksen / Alexandra Koefoed, Soon sf og KNS

Star Eivind Melleby / Petter Mørland Pedersen, KNS

Powered by Labrador CMS