70 ÅR: Harald Wendelbo den 7.desember.
20 ÅR: Patrik S. Bøckmann fyller 5. desember.
50- ÅRSJUBILANT: Rune Holen.

Bursdagsfeiring på havet

Flere av de norske ARC-seilerne fyller runde tall mens de seiler over Atlanteren. I går var det Rune Holen (50) sin tur.

Publisert Sist oppdatert

BURSDAGSBÅT: «Duffen» med skipper Rune Holen, kona Lillian Bie Holen og Øyvind Fjelstad under starten i ARC 09. Foto: Linn K. Hansen.

Rune Holen, skipper på «Duffen», fylte i går 50 år ute på Atlanterhavet. Bursdagen skulle ifølge hjemmesiden nytes med et glass champange og noen gaver som har blitt sendt med nedover.

hjemmesiden til «Duffen» opplyser webmasteren at den 34 fots Dufouren på bursdagen holdt en snittfart på seks knop. Med dette ser båten ut til å ligge midt i klassen på rangeringen.

Også Patrik Sten Bøckmann på «Lina 4» fyller rundt år under ARC-overfarten. Den 5.desember blir yngstemann på Bavariaen 20 år. Det skal ifølge det øvrige mannskapet vanke en Dajmkake godt gjemt nede i frysern...

Harald Wendelbo, norsk seiler under fransk flagg, fyller 70 år den 7.desember. Den utflyttede nordmannen ble forsinket fra Las Palmas fordi han måtte vente på en del til autopiloten. Brorens besøk om bord i havnen Las Palmas med medbrakt kaviar og brunost, fikk imidlertid humøret opp hos Hanse-seileren.

– Dette (kaviar og brunost. red anm.) var nesten som en forsmak på bursdagen min, uttalte 69-åringen da Seilas besøkte han i ARC-havnen. Men dagen er altså 7.desember.