KARIBIA: Ambassadørene Elisabeth Eklund (Sverige) og Ingrid Mollestad (Norge) sammen med besetningen på «Alytes».

Ambassadører hilser langturseilere

Storfint besøk på brygga for de første båtene i Viking Explorers.

Publisert Sist oppdatert
TRACKING: Deltagernes posisjoner på vei mot St. Vincent.

I helgen kom de to første båtene i Viking Explorers frem i Blue Lagoon på Saint Vincent etter å ha krysset Atlanterhavet. Viking Explorers Rallies er en nordisk eskadreseiling som starter etter jul, fordi da er passatvinden mer stabil i Atlanterhavet.

Første båt i mål var den svenske katamaranen Hallberg-Rasy 342 «Gry» som ankom på nattet, og la seg for anker i påvente av dagslyset. Første båt i havn var Lagiin 40 «Alytes» med Magnus Bårdhog Rebecca Middleton.

På brygga ble de to første båtene møtt av ambassadør Ingrid Mollestad som hadde tatt veien fra den norske ambassaden på Cuba. Mollestad fikk selskap av den svenske ambassadørkollegaen Elisabeth Eklund, begge svært interessert i seiling. Ingrid Mollestad har seilt mye i Middelhavet.

Viking Explorers startet 5. januar fra Las Palmas på Grand Canari. De 17 deltagerne båtene seilte så til Mindelo på Kapp Verde før kursen ble satt over til Karibia.

Viking Explorers er et svensk alternativ som seiles for tredje gang. Det deltar flest svenske og norske båter, men også båter fra andre europeiske land.

LES: Vil samle seilere til Atlanterhav-eskadre i januar