Lave pengepremier i seiling
Lave pengepremier i seiling

Lave pengepremier i seiling

Sammenlignet med annen sport som for eksempel golf og tennis, er pengpremiene i seiling på et lavt nivå.

Publisert

Golf- og tennistoppene tjener årlig titalls millioner av dollar i premiepenger. I 2010 var premiepotten i US Open i tennis alene på 22.6 millioner dollar, tilvarende 132.5 millioner kroner. I Wimbledon var potten GBP 13.7 mill- eller kr 126.9 mill. hvorav førstepremien alene utgjorde ca. 9.3 millioner kroner.

I seiling er det bare World Match Racing Tour som gir pengepremier. Serien som går over ni regattaer deler ut 1.5 millioner amerikanske dollar, tilsvarende 8.8 millioner kroner, pluss USD 250.000 for de beste ni lagene med USD 50.000 i bonus for sammenlagtvinneren.

The WMRT har nå annonsert seilernes inntjenng for 2010 og 2009. Tallene som er oppgitt i USD er ikke helt nøyaktige ettersom premiene utbegtales i lokal valuta der hvor det seiles, Adam Minoprio som også er den regjerende ISAF World Match Racing Champion, tjente USD 220,000 i 2009, et beløp han trolig også må dele med mannskapet sitt.

Nå er det en kjent sak at de virkelig store pengene i seiling ikke deles ut i premier, men gis i lønn og bonuser av sponsorer eller av private båteiere. Russell Coutts som anses som den best betalte seileren i historien, skal fra den tiden han seilte for Ernesto Bertarelli ha hatt en årslønn på rundt NOK 30 mill., og han gjør det neppe dårligere med Oraclesjefen Larry Ellison som arbeidsgiver.

Powered by Labrador CMS