«Lexington» beste X-41

Thomas Føyen og Espen Clason vant siste rankingseilas. Oksmo vant rankingen sammenlagt.

Publisert

Syv båter stilte til X-41 klassens siste ranking seilas lørdag. Det ble seilt fire flotte seilaser i sol og lett bris fra nord-øst. På kvelden ble det holdt årsmøte for klasseklubben med påfølgende middag på Aker Brygge. Thomas Oksmo vil fortsette som leder for klasseklubben.

Tyngde i Norge

Med 11 X-41 i Norge har vi Nordens viktigste miljø for båten her oppe. Det gjør at klassen har fått tildelt VM neste år som vil bli holdt i Arendal, sannsynligvis i begynnelsen av august. VMet vil gi økt trykk på klassen i Norge.

Høyt nivå

Føyen og Clason med «Lexington» behersker X-41 på internasjonalt topp nivå. Under EM i Kiel i juni ble de nummer to, mens Thomas Oksmo og co fikk en sterk femte plass. Det var også disse to båtene som dominerte siste rankingseilas. «Lexington» fikk to første plasser, en andre og en tredjeplass. Thomas Oksmo og co vant rankingen sammenlagt.

Måtte spandere champagne

Rune Nilsson fikk skarpt sammen et rusten lag, og motiverte sitt mannskap at det ble spandert edelt drikke om brødrene Hedmark fikk bank. Nilsson startet dårlig, men klarte å dra inn en seier i nest siste seilas og en tredje i siste og slo den arge konkurrenten med ett poeng. Men det holdt ikke til mer enn fjerdeplass for XPO-sjefen. Tredjeplassen tok Bjørgan De Vibe som kvelden før start klarte å samle sammen nok folk.

Spesialpris

NOR 36 DeVibe / Bjørgan vant årets X yacht pris på grunn av av deres anstrengelser for å bygge et lag på 11, best i rankinga av nykommerne og raushet ved å låne ut båten sin til en nytt lag i gårsdagens seiling.

Powered by Labrador CMS