Likevel ikke Ras al-Khaimah

Usikkerheten omkring de 33. seilaser om America´s Cup er igjen stor etter at høyestretten i New York igår fastslo at Ras al-Khaimah likevel ikke får arrangere regattaen som planlagt

Publisert

Etter en protest fra BMW Oracles forening Golden Gate Yacht Club har høyestretten i New York fastslått at de 33. seilasene om America`s Cup som var planlagt i Ras al-Khaimah i februar 2010, må arrangeres i Valencia, Spania eller på den sørlige halvkule, dersom seilasene skal finne sted mellom 1 november og 31 mai. Dette er i strid med rettens avgjørelse fra mai i år da man ga forsvarerne SNG rett til å arrangdere regattaen i Valencia eller hvilken som helst annet sted og må ses som en fortolkning av ordlyden i Deed of Gift.

SNG erklærte i august at de 33. seilasene om America`s Cup skulle arrangeres i emiratstaten Ras al-Khaimah, noe som førte til umiddelbart protest fra utfordrerne GGYC som blant annet av sikkerhetsgrunner bestred sveitsernes valg av arrangørsted. Alinghi er allerede på plass i Ras al-Khaimah med båt og ustyr.

I tillegg til ordlyden i Deed of Gift, ble det lagt til grunn at retten i New York ikke vil godkjenne en arrangør der publikum på grunn av etnisk opprinnelse eller religion ikke vil få adgang. Det er for eksempel ingen hemmelighet at personer med israelsk pass neppe slipper inn i emiratene. Det er heller ingen hemmelighet at BMW Oracels Larry Ellison er jødisk.

Det er nå opptil pokalforsvarer Alinghi og deres forening SNG å finne ny arragør som på kort varsel kan påta seg regattaen til første uke av februar 2010. Skal vi tippe Valencia likevel?

Uttalelse fra SNG her 

Uttalelse fra GGYC her

Powered by Labrador CMS