Lite vind på resten av etappen
Lite vind på resten av etappen

Lite vind på resten av etappen

Det sier Aksel Magdahl i en e-post til Seilas idag morges.

Publisert

- Akkurat nå fortsatt lite vind. Ser veldig lett ut for resten av etappen, har utsatt ETA med to dager i dag. Vi har nok mat. Seiler på kryss i 5 knop, sier Aksel i en kortfattet melding fra båten til Seilas nå i morgentimene.

Ulidelig spennende

Resten av etappen tegner til å bli ulidelig spennende. For mens Torben Grael's Ericsson 4 har revet seg løs fra feltet og nå har 57 nm tilgode på lagkameratene i E3, er det tett mellom de fire neste båtene. Vindforholdene ffremover er mildest talt usikre og med bare 25 nm som nå skiller Ericsson 3, Green Dragon, Delta Lloyd og PUMA kan alt skje på de siste milene til mål.  Ericsson 3 ligger lengst øst av disse, Delta Lloyd noe mer vestlig, men alle seiler i utgangspunktet under samme forhold. Lokale vindflærer kan imidlertid være avgjørende og den som har mest flaks og klarer å pine fart ut av båten vil komme best ut av det. 

Delta Lloyd overrasker

Av disse fire er det Delta Lloyd som har vært den store overraskelsen de siste 24 timene. - Det har vært en utrolig dag, sier navigatøren Matt Gregory.

- Vi  har tjent på hele feltet og har seilt inn og ut av bygene med utallige seilskift for å raskt tilpasse oss forholdene som endret seg hele tiden.

Fra å ligge 59 nm bak Green Dragon igår morges ligger vinnerbåten fra 2006 nå bare åtte nm bak, og den tidligere ABN AMro One har seilt rundt og forbi Puma i vest.

Fremdeles kort å spille

Telefonica Blue som ligger lengst vest i feltet kan med litt flaks seile rundt konkurrentene og komme seg opp noen plasser. Spørsmålet er hvor mye savnet av babord senkesverd hemmer båten. Også Green Dragon Team kan få problemer om det blir for mye bidevind mot slutten dersom de ikke klarer å få reparert bommen. 

Posisjoner kl 0404 UTC

1 E4  711 nm til mål

2 E3 tapt 11 nm siste tre timer  +57

3 Green Dragon Team tapt 3  +62

4 Delta Lloyd tjent 2  +70

5 Telefonica Blue tjent 1 +77

6  Puma tapt 3  +83

7  Team Russia tapt 13 +133

8  Telefonica Blue tapt 7  +153

Powered by Labrador CMS