Dramatisk uke i Vendee Globe

En båt sunket og tre på vei til å bryte, oppsumerer fjerde uke av jorda rundt regattaen.

Publisert Sist oppdatert

«PRB» som ble brettet i to i bunnen av en bratt bølgedal, hvor Kevin Escoffier fikk kommet seg i flåten før båten sank, er ukas mest dramatiske hendelse.

To døgn senere kolliderte Sabastien Simon på noe som skadet foilen og foilkassen. Noen timer senere var det Sam Davies tur, som opplevde en bråstopp på havet. Begge båter fikk lekkasje, og er på vei til Cape Town for å få en oversikt over skaden. Forhåpentlig lar det seg gjøre å reparere skaden.

Tidligere i uken ble det kjent at Alex Thomson gir seg etter å fått problemer med roret, sannsynligvis etter å ha seilt inn i noe fiskeutstyr som drev i havet.

Ukens vinnere og tapere

Farten på feltet har vært moderat. Før start var det snakk om å seile 600 nm i løpet av ett døgn. Vi har sett over 500, men ikke ofte. Denne uken har det vært noen få over 400 nm i døgnet.

Charlie Dalin har ledet i 12 døgn, og hadde 300 nm ledelse, men denne er nå halvert.

Louis Burton er ukas vinner, og seilt seg opp på andre plass. Han seiler raskere enn lederbåten. Burton har valgt et tøffere spor. Han seiler vinnerbåten fra sist.

Armel Trippon er den som har seilt raskest denne uken, men har langt igjen til teten. Trippon seiler kanskje feltets raskeste båt, men hadde tekniske problemer den første uken. Trippon ligger på 18. plass.

Isabelle Joscke imponerer også, hun har seilt tredje raskest denne uken, og seilt seg opp til en 9. plass.

POSISJON: Charlie Dalin holder ledelsen, men den krymper. Tre båter er på vei inn til Cape Town.