Loick Peyron tilbake i tet

Vendee Globe seilerne har passert Kapp Verde øyene. Det skapte litt omrokering av lederbåtene i dag.

Publisert

Franskmannen Loick Peyron i «Gitana 80» har ledet den prestisjefulle jorden rundt seilasen i fire dager, helt siden båtene lå vest for Portugal. Ledelesen har ikke vært stor. Det har ligget tre båter i tet de siste dagene.

Rundt Kapp Verde

Peyron måtte ta to jibber rundt en av øyene i natt. Det gjorde at Jean Le Cam gikk i tet i morgentimene. Men gleden for ham varte ikke lenge. Noen timer senere var det han som måtte ta en jibb. Nå ligger Le Cam på andre bak Bruce Farr Båten «Gitana 80»

   

Gammel båt holder følge

Le Cam seiler «VM Matériaux», en Marc Lomard fra 2004. Båten var da banebrytende, men hadde også store problemer med kjølkonstruksjonen. Designfilosofien er en lett båt fremfor en båt som kan seiles med mye seil. Det er helt klart at den gamle konstruksjonen så langt klarer å holde følge med Bruce Farrs siste.

Mot stille beltet

De første båtene nærmer seg stillebeltet. Å finne den riktige veien gjennom vil være avgjørende på resultatlisten de kommende dager. Loick Peyron ligger lengst vest av de tre første, noe som var best når Volvo Ocean Race båtene var i samme område for noen uker siden.

Kommer bakfra

Favoritten Michel Desjoyeaux som måtte snu for å reparere har passert Kanariøyene og har begynt å ta igjen båter som ikke har snudd. Han ligger nå på 19. plass med muligheter for å hente inn mange båter ved stillebeltet. Bernard Stamm som krasjet i en frakteskute første natt nærmer seg Madeira øyene. Aller sist ligger Derek Hatfield, rett vest for Portugal.

Se resultatlisten her

Se film av Peyron her

Powered by Labrador CMS