Løpet kjørt for Hugo Boss og Sodebo?

Hugo Boss tapte mye på pitstop i Wellington og trimaranen Sodebo må seile feil vei for å holde trykket. Dermed kan løpet være kjørt for begge.

Publisert

«Hugo Boss» med Alex Thomson og Andrew Cape deltar i Barcelona World Race og pustet lenge lederen «Paprec-Virbac »i nakken. Men rortrøbbel tvang Thomson til et 48 timers pitstop i Wellington. Dermed har Jean-Pierre Dick og Damien Foxall i «Paprec-Virbac» fått et forsprang på 900 nm. For å ta igjen det tapte må «Hugo Boss» seile nesten 10% raskere en konkurrenten, og det kan bli i meste laget. Klarer de å styre unna uhell burde dermed Dick og Foxall kunne sikre seiren i Barcelona World Race der det imidlertid har vært mange uhell med tre mastebrekk til nå blant de ni båtene som stilte til start.

«Sodebo» er Thomas Covilles 100 fots trimaran, designet for å sette jorden rundt rekord i soloseilas. Coville var ikke heldig med starten som var planlagt i midten av november, omtrent samtidig med at Francis Joyon satte avgårde i sin trimaran «IDEC». Små tekniske problemer med hydrauliksystemene førte til utsettelse, og mens Joyon har hatt optimale forhold underveis og nå ligger mer enn ni døgn foran Ellen MacArthurs gjeldende rekord, har Coville seilt på et høytrykk i sydatlanteren som har ført til et ugunstig kursvalg. Mens både Joyon og MacArthur på dette tidspunkt har kunnet sette kursen østover mot Syd Afrika, har Coville for å holde trykket måttet seile sydover langs Brasil og derved tapt mye distanse. Nå ligger han bare 20 timer for MacArthur og mer enn to døgn bak Joyon, og det spørs om ikke løpet er kjørt for den sympatiske franskmannen.

Powered by Labrador CMS