Lukter rekord

Etter å ha ligger fem døgn bak Francis Joyons jorden rundt rekord har Thomas Coville på kort tid seilt seg opp til å ha rekorden innen rekkevidde

Publisert

Etter en utrolig opphenting langs kysten av Argentina og Uruguay har Thomas Coville kommet på skuddhold av Francis Joyons legendariske jorden rundt rekord for solsoeilere, satt for vel ett år siden. Coville har ligget etter rekorden helt fra start, og på det meste var han ca fire døgns seilas bak Joyons passeringstider.

Nå har han hatt maksimale forhold for maxitrimaranen Sodebo, men har han også nesten slitt seg ut selv i sine anstrengelser etter å treffe hver enste vindbyge på ruten nordover i Atlanterhavet. Forholdene er også ekstremt ukomfortable med vind opptil 25-33 knop og krapp sjø. Richard Salvania fra Meteo France som er Covilles landbaserte meteorolog har guidet ham opp kysten i et vestlig spor som har ført båten helt opp til Rio på samme halser. Nå forsøker teamet å posisjonere båten mot øst for å fange opp passatvinden som skal gi nytt avansement i forhold til Joyon.

Værmeldingen for kommende uke er gunstige for Sodebo som ventes å passere Ekvator 7. januar. Stillebeltet 6 eller 7 grader nord er den neste store utfordringen for Coville som må være tilbake i Brest senest 15. januar kl 03.27.20 UTS om han skal slå Joyons rekord på 57 dager 13 timer 34 minutter og 6 sekunder.

Powered by Labrador CMS