Luna Rossa overrasket med radikal skrogform

Under dagens visning av undervansskrogene overrasket italienske Luna Rossa med skarpe kanter, flat bunn og rette skrogsider, Botin Carkeek style.

Publisert

Hele 19 båter skulle idag vise hva som var under vannlinjen og Port America's Cup har sydet helt siden 11.30 idag morges da skjørtene ble løftet av båtene slik at alle kunne se. Kl 16.00 hadde hele 40 000 mennesker vært gjennom portene til havna.

Selv om det ikke var sensasjoner som i 1983 da Australia II dukket opp med sin radikale vingekjøl var mange overrasket over hvor mange ulike løsninger designerne hadde valgt på et enkelt problem, nemlig bulben.

- Når jeg går rundt og ser er jeg overrasket over dette, sa Rolf Vrolijk, Alinghis sjefsdesigner. - Jeg trodde vi hadde gjort en rimelig bra jobb med å begrense mulighetene for store forskjeller da vi laget AC reglene. At de forskjellige designerne har valgt så forskjellige løsninger gjør det hele mer interessant, sa han.

Emirates Team New Zealand, for eksempel, viste en båt med en kort feit bulb, mens en annen hadde en lang sigarlignende sak. Den mest radikale båten later til å være Luna Rossa som er tegnet av lagets eget designteam. 

Powered by Labrador CMS