Lysning i Yngling-mørket
Lysning i Yngling-mørket

Lysning i Yngling-mørket

– Det ligger mye løfterik seiling bak plasseringene deres, sier «for anledningen»-coach for det norske Yngling-laget i EM, Christopher Gundersen, som i dag hadde grunn til å se litt lysere på situasjonen. Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed avsluttet dagens seilaser med en 4. pass og klatret seks plasser opp i sammendraget.

Publisert

– De seiler egentlig sinnsykt bra, men så går de på en eller annen smell, forteller Christopher Gundersen til SEILmagasinet. Og i dag bestod smellen i å hekte seg fast i den ene av bøyene i «gaten» etter lensen, noe som førte til at de måtte ta en ekstra 360 graders vending.

– Og da er løpet kjørt i dette tette feltet, sier Gundersen.

KLOKKERENT. De norske jentene innledet dagen med en 7. plass, deretter kom 20. plassen etter «hang up»en i «gaten» – hvoretter de avsluttet med en 4. plass.

– Da seilte de klokkerent. De gjorde ingen feil, og lå på et tidspunkt som nummer to. Men hva de nok oppdaget da de befant seg blant toppbåtene, var at de seiler veldig fort. Jeg vil ikke si at det norske laget har et fartsproblem, men de har helt klart noe å hente fartsmessig, sier Christopher Gundersen, som har fulgt dem i hele dag.

START-DRONNINGER. – Det er i det hele tatt svært underholdende og spennende å være coach, spesielt i startene der de norske jentene er dronninger. For når unge Sundby setter i gang, går det fort seg. De har hatt noen helt rå stareter der de er kommet sent inn på linjen, men med overlegent best fart. Noen ganger går de på en smell – som da de tjuvstartet første dag, men som oftest går det bra og startene sitter som et skudd, forteller han.

Dagens forhold i Spania bød på sjøbris i 10–12 knops vind.

– Bortsett fra at det blåser litt mye, er forholdene veldig lik OL-banen i Kina med lett vind, skvalpesjø, svell og mye strøm, sier Gundersen.

BRITISK I TET. Britiske Sara Ayton – på forhånd kanskje den største favoritten – har overtatt ledelsen sammenlagt foran amerikanske Sally Barkow. Renee Goreneveld fra Nederland, som ledet i går er falt ned til 3. plass, mens de to gode russiske lagene nå seiler opp bakfra på 4. og 5. plass.

HÅP I HENGENDE SNØRE. Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed klatret fra 22. til 16. plass etter dagens innsats, og de har ikke gitt opp håpet om å nå medaljefinalen. Da må de være blant de 10 beste og opp til 10. plassen er det nå 23 poeng. Det gjenstår to seilaser, og det er åpenbart at de må seile helt i den ypperste toppen i morgen for å klare et slikt mål.

Fullstendige resultatlister finner du her.

Powered by Labrador CMS