Aksel Magdahl er trener for jentelaget SCA. Nå blir han med ombord.
Aksel Magdahl er trener for jentelaget SCA. Nå blir han med ombord.

Magdahl med damene

Team SCA henter i coachen til Fastnet Race.

Publisert Sist oppdatert

Hovedbilde: Hva mangler på dette bildet? Jo det er Aksel Magdahl og Martin Strömberg som seiler Fastnet Race med jentelaget.

Team SCA blir med sin VO65 en av hovedattraksjonene i årets Fastnet Race. Med den gode avslutningen i Volvo Ocean Race har jentelaget fått høy status i seilerverden og det knytter seg store forventninger til laget som i helgen starter i Fastnet Race. Skipper Sam Davies prioriterer denne gangen IMOCA 60 klassen og seiler doublehanded med mannen hun til høsten skal seile Transat Jacques Vabre med, franskmannen Tanguy de Lamotte i hans «Initiatives Coeur». Hun erstattes som skipper på Team SCA av Carolijn Brouwer, men mest interessant er det at jentene denne gangen får to karer på laget, Aksel Magdahl og Martin Strömberg, sistnevnte fra «Dongfeng». Begge har bidratt til treningen av jentelaget, Aksel Magdahl som navigasjonstrener. Det blit naturlig nok Aksel som vil ta seg av navigeringen på årets Fastnet Race som starter søndag 16. august fra Cowes. 

Team SCA får konkurranse i Fastnet Race blant ennet fra et kobbel sultne norske ulver, Thomas Nilsson og Wolfpack teamet som deltar med VO70 «Camper».