Magdahls gamble ga uttelling

Ved å slippe seg frem i le fikk Ericsson 3 vindkantringen de hadde håpet på. Det ga ny giv på etappen til Kina

Publisert

Ericsson 3 strevde med å komme seg opp i feltet på ren båtfart og lå lenge i en håpløs posisjon rundt 5. plass, inntil navigatøren Aksel Magdahl bestemte seg for å slippe seg ned i le og håpe på en vindkantring nærmere kysten av Borneo, Da hadde båtene seilt i rekke for babords halse siden søndagens start i Singapore. Dette viste seg å være et sjakktrekk, Magdahl fikk igår kveld vindkantringen han hadde håpet på, og som figurene viser har Ericsson 3 seilt seg opp i tetposisjon foran Puma, Telefonica Black, Telefonica Blue og Ericsson 4.

Ikke bare vindkantringer

Men det har ikke bare vært vindkantringen som har utfordret seilerne på denne etappen. I et område som er dårlig kartlagt er det mange grunner og Puma rapporterte nå at dybden gikk fra 100 til tre meter i løpet av kort tid. De mange grunnene kombinert med flytende tømmer som det er mye av i området, representerer en reell fare for seilerne som nå må holde vakt på samme måte som for isfjell i sydishavet.

Bare begynnelsen

Og dette er bare begynnelsen på etappen. Senere venter kuling og storm midt imot samtidig som temperaturen skal falle til minusgrader.

Det kan derfor være godt å skaffe seg en ledelse nå, som kan gjøre det mulig å slakke av litt når de værste forholdene når feltet

Powered by Labrador CMS