Mange Olsson blir vaktsjef hos Ericsson
Mange Olsson blir vaktsjef hos Ericsson

Mange Olsson blir vaktsjef hos Ericsson

59 årige Magnus «Mange» Olsson og Richard Mason blir vaktsjefer på det skandinaviske Ericsson teamet.- Lewanders rolle som skipper er ikke truet, sier Olsson.

Publisert

Da «Mange» Olsson nylig ble annonsert som ny mann på seilteamet på det skandinaviske Ericsson teamet, spekulerte mange på om dette betydde slutten på Anders Lewander som skipper i prosjektet. - Det er ikke tilfelle, sier «Mange» til Seilas idag, - selv om det er vaktsjefene som stort sett bestemmer når de er på dekk. Anders forstetter definitivt som skipper og han vil konsentrere seg om strategiske oppgaver i samarbeide med den norske navigatøren Aksel Magdahl.

Ericsson 2, den tidligere ABN Amro 1 leveres i denne uken til de nye kjøperne og det skandinaviske teamet fortsetter da seilingen med den nye Ericsson 3, mens det internasjonale teamet drar til Stockholm for å gjøre klar den enda nyere Ericsson 4. Mot slutten av juni seiles Ericsson 3 til Stockholm der båten ventes å ankomme rundt 10. juli. Fem dager senere drar de to båtene i følge sydover igjen. Seilasen tilbake til basen på Lanzarote er samtidig kvalifiseringsseilas for begge båtene.

Turen blir også den endelige evaluering av de to båtene og det internasjonale teamet må da bestemme seg for hvilken av båten de vil seile i Volvo Ocean Race som starter i Alicante 4. oktober med havneseilas før selve jorden rundt seilasen starter lørdag 11. oktober.

- Det verste som kan skje for oss er at Torben Grael og mannskapet hans velger Ericsson 3, sier «Mange» til Seilas. Da får vi en tøff jobb med å trimme båten og få den optimalisert til starten. Ericsson 3 er en båt vi kjenner godt og som er på trim, sier han. 

58 åringen deltar nå i sitt syvende Whitbread/Volvo Ocean Race, men sier at han trent beinhardt i hele vinter og at han er i like god form som de yngre seilerne ombord. -  Men jeg slipper vel de aller tyngste løftene, ettersom min viktigste jobb ombord blir å styre, sier «Mange» Olsson.

Powered by Labrador CMS